Even voorstellen: Service Delivery Manager Michael Timmers

LinkedInFacebookTwitter

Als gebruiker van Legal Intelligence wil je verzekerd zijn van goede, actuele en relevante content. Om ervoor te zorgen dat de content zowel up-to-date, als goed doorzoekbaar is, staat Michael Timmers continu in contact met de uitgevers. Als Service Delivery Manager bij LI, met een achtergrond als informatiespecialist en support lawyer bij diverse advocatenkantoren, is hij de aangewezen persoon voor deze functie. Tijd om wat meer over hem te weten te komen.

Je kende Legal Intelligence vast al voordat je hier kwam werken.
Zeker! Ik ben Legal Intelligence voor het eerst actief gaan gebruiken in 2010 in mijn functie als informatiespecialist bij een groot advocatenkantoor. Eén van mijn kerntaken was om advocaten wegwijs te maken in het gebruik van LI. Daarnaast koppelde ik mijn eigen inzichten en de feedback van gebruikers terug naar Legal Intelligence en de uitgevers, om de functionaliteit en toegevoegde waarde voor de gebruikers te verbeteren. In mijn volgende functie bij een ander advocatenkantoor zat Legal Intelligence nog steeds in mijn portefeuille en gaf ik ook trainingen. In 2018 ben ik bij LI gestart.

Wat heeft je doen besluiten om de overstap naar LI te maken?
Zoeken en het vinden van informatie is het lastigste wat er is. Het is steeds ingewikkelder geworden, terwijl het in de perceptie van mensen juist makkelijker lijkt. Vaak wordt er nog heel simpel over gedacht: je voert een term in en je vindt wat je zoekt. Zo werkt het niet. Het concept van Legal Intelligence maakt de complexiteit van het zoeken naar informatie juist weer gebruiksvriendelijk. Maar er valt nog veel te optimaliseren, bijvoorbeeld op het gebied van digitale boeken. Ik kreeg de kans om in te stappen en daar onderdeel van te zijn. Een ontzettend mooie uitdaging.

Hoe is het om nu aan de ‘andere kant’ te zitten?
Werken bij LI is afwisselend, geen dag is hetzelfde. Legal search is uitdagende materie. Het oogt simpel om een publicatie digitaal beschikbaar te maken, maar niets is minder waar. De vertaalslag van de techniek van publicaties naar gebruikers goed laten vinden wat ze zoeken, is complexer dan je denkt. Verder is het erg leuk om te zien dat functionaliteiten en mogelijkheden die ik ooit zelf ter verbetering heb aangedragen, nu worden gerealiseerd. Ik kan nu bij wijze van spreken aan mezelf melden dat een functionaliteit is opgeleverd of verbeterd.

Wat is jouw ambitie bij Legal Intelligence?
Ik maak me er sterk voor om zoveel mogelijk relevante juridische bronnen beschikbaar te maken, zodat de applicatie zo optimaal mogelijk aansluit bij wat gebruikers nodig hebben. Door mijn studie Rechten ben ik bekend met de inhoudelijke materie. En met mijn achtergrond in de advocatuur heb ik een redelijk idee van hoe advocaten werken en zoeken.

Wat is in jouw ogen uniek aan de applicatie Legal Intelligence?
De eenvoud van de applicatie. What you see is what you get. We bieden een duidelijke structuur met nuttige functionaliteiten. De look and feel is clean.

En aan het team?
Als team hebben we een enorme drive om nog beter te worden. We worden continu getriggerd om nieuwe dingen te ontwikkelen. We inspireren elkaar en luisteren naar de signalen uit de markt. Doordat we in een klein team werken, bestaan er korte lijntjes binnen de disciplines.

Welke feedback krijg je vaak van klanten?
Ik krijg vaak positieve reacties op de attenderingsfunctionaliteit. Advocaten willen niets missen, maar door de grote hoeveelheid informatie die op ze afgevuurd wordt is het bijna onmogelijk om alles bij te houden. Door een goed zoekprofiel in te stellen voor de attenderingen, blijf je gericht op de hoogte en kun je je tijd effectiever gebruiken. Ik vind het interessant om inhoudelijk mee te denken met klanten die vragen hebben over het instellen van een attendering, zodat we deze samen zo specifiek mogelijk kunnen maken.

Wat is volgens jou de beste functionaliteit binnen LI?
Bij wet- en regelgeving tonen we geïntegreerd een koppeling naar parlementaire geschiedenis, technische informatie en commentaren. Stel, je hebt een vraag over een wettelijke bepaling maar je weet er inhoudelijk nog weinig van. Dan kun je vanuit één startpunt alle relevante informatie raadplegen die met betrekking tot deze bepaling beschikbaar zijn. Hier kun je enorm veel tijd mee besparen. Deze functionaliteit laat de essentie van content integratie zien: zo veel mogelijk informatie logisch bij elkaar brengen, zodat dit tijdwinst oplevert voor de gebruiker.

Welke praktische LI-tip wil jij de juridisch professional meegeven?
Wees niet bang om te filteren. Met één zoekopdracht op het beginscherm doorzoek je een enorme hoeveelheid documenten. Door te filteren beperk je heel gemakkelijk het aantal resultaten. Stel ze niet van tevoren in, maar begin breed met zoeken. We bieden gebruiksmogelijkheden op verschillende gebruiksniveaus: ben je een expert in zoeken, dan kun je gebruik maken van de geavanceerd zoeken-functionaliteit.

Achter de schermen bij LI
Dit interview maakt onderdeel uit van een serie waarin we een kijkje geven achter de schermen bij Legal Intelligence. Eerder verschenen interviews met Business Analyst en PhD Candidate Gineke Wiggers, Product Owner Ruud Koorevaar, Senior Product Manager Sjoerd Smit en Service Delivery Specialist Stephanie Beaufort. Houd onze website in de gaten of volg ons op LinkedIn voor meer updates!

LinkedInFacebookTwitter