Even voorstellen: Sales Manager Rick van Male

LinkedInFacebookTwitter

Als je het Rick vraagt, is nauw contact met klanten de kern van het succes van Legal Intelligence. Bij LI zijn klanten meer dan de afnemers en gebruikers van het content integratieplatform. Het zijn ware partners, met wie Legal Intelligence samen naar de toekomst kijkt. “LI is de markt altijd een stap voor geweest. Klanten verwachten dat ook van ons. Door partnerships aan te gaan kun je sneller inspelen op de behoeften en de werkprocessen verbeteren.” Wat is Ricks visie op de toekomst van Legal Intelligence?

Inmiddels werkt Rick zo’n zeven jaar bij Legal Intelligence. Begonnen als Accountmanager en sinds 1 december 2018 als Sales Manager. De rode draad in zijn tijd bij Legal Intelligence? Klantcontact. In zijn huidige rol houdt hij zich met name bezig met het verbeteren van de positionering van LI, het vergroten van de klanttevredenheid en het realiseren van partnerships.

Wat maakt Legal Intelligence interessant voor jou?
“Wat me meteen aansprak aan LI was de vooruitstrevende blik en de visie. Legal Intelligence heeft een product ontwikkeld dat nog niet bestond en waar enorme behoefte aan was. We zijn ingesprongen op iets wat er nog niet was. LI is een innovatieve, eigenwijze club die de beste wil zijn in het vinden van de juiste zoekresultaten, inspeelt op de behoefte van de klant, weet wat er speelt en dat meteen vertaalt naar een product of oplossing. We staan nooit stil.”

Hoe kom je aan zo veel klantkennis?
“Als consultants zijn we veel op pad om in gesprek te gaan met onze klanten. We verdiepen ons in onze klanten, stellen veel vragen en leggen concepten voor. Hierdoor wordt de band met onze klanten sterker en zien zij ons als een betrouwbare partner om mee naar de toekomst te kijken. Op deze manier ontstaan de partnerships eigenlijk al vanzelf. Ook zitten onze service specialisten, IT-specialisten en productontwikkelaars regelmatig met klanten om tafel. Daarnaast organiseren we meerdere malen per jaar het LIS event voor onze gebruikersgroep; de LI Society.”

Er is ook kennis nodig op andere vlakken, zoals search. Hoe zorgt LI ervoor dat die kennis alom aanwezig is?
“In ons team zitten diverse experts op verschillende gebieden. Van IT tot innovatie, search en het recht. Zij verdiepen hun expertise continu, onder meer door in gesprek te gaan met klanten. Verder spreken we met meerdere disciplines binnen een kantoor, denk aan kennismanagers, de partners en business intelligence. Klanten verwachten ook van ons dat ze direct met onze experts kunnen sparren.”

Wat is de komende jaren de ambitie van Legal Intelligence?
“In onze klantgesprekken hebben we gemerkt dat de vraagstelling verandert. Zoeken begint inmiddels een commodity te worden en er is meer vraag naar specifieke tools om het werk makkelijker te maken. Daarom richten we ons op het maken van producten die het werkproces van advocaat of kennismanager verbeteren. Het is aan ons om de ontwikkelingen in de markt voor te blijven en oplossingen te bieden. LI LIbrary is een voorbeeld van zo’n oplossing waarmee we inspelen op de digitalisering van content en de daardoor veranderde manier van werken van de advocaat.”

En betalen deze inspanningen zich uit?
“De tendens is nog steeds dat juridisch kantoren de stap zetten naar content integratie. Het afgelopen jaar is ons klantenbestand flink gegroeid en hebben we ruim zestig nieuwe klanten mogen verwelkomen. Ook zien we een sterke groei in publieke markt. Een andere belangrijke gebruikersgroep zijn de studenten, die via hun universiteit toegang hebben tot Legal Intelligence. Universiteiten willen studenten de beste tool meegeven om gedegen onderzoek te kunnen doen en zich goed voor te bereiden op hun loopbaan. Bij veel advocatenkantoren wordt dan ook verwacht dat nieuwe medewerkers met LI kunnen werken.”

Welke functionaliteit van LI springt er voor jou uit?
“Wat mij betreft de attenderingsfunctie, waarmee je altijd op de hoogte blijft van relevante onderwerpen, nieuwe publicaties, enzovoorts. Een ideale functionaliteit voor de jurist, die natuurlijk niets wil missen.”

Tot slot: jouw tip voor gebruikers van LI?
“Kennis delen! Met Legal Intelligence is het mogelijk om content de delen met cliënten van jouw kantoor via het Klantportaal. We zien steeds meer vraag vanuit de markt om daar een rol in te spelen en we bieden die mogelijkheid. Het is een goede manier om je cliënten te binden en beter te bedienen.”

Achter de schermen bij LI
Dit is het zesde interview uit een serie waarin we een kijkje geven achter de schermen bij Legal Intelligence. Eerder verschenen interviews met Business Analyst en PhD Candidate Gineke Wiggers, Product Owner Ruud Koorevaar, met Service Delivery Specialist Stephanie Beaufort, Service Delivery Manager Michael Timmers, Senior Product Manager Sjoerd Smit. Houd onze website in de gaten of volg ons op LinkedIn voor meer updates!

LinkedInFacebookTwitter