Even voorstellen: Service Delivery Specialist Stephanie Beaufort

LinkedInFacebookTwitter

Belt, mailt of chat u wel eens met Legal Intelligence? Grote kans dat Stephanie Beaufort u te woord staat. Als Service Delivery Specialist met twee masters in Rechten op zak helpt zij u met het verfijnen van uw zoekopdrachten en zorgt ze voor een oplossing bij praktische issues. De hoogste tijd om Stephanie wat beter te leren kennen. Wat is haar achtergrond? En wat is haar beste tip voor gebruikers van Legal Intelligence?

Altijd al interesse gehad in de juridische wereld?
Zeker. Van jongs af aan heb ik de droom om als strafrechter aan de slag te gaan. Ik heb Rechten gestudeerd en heb de masters Strafrecht en Staats- en Bestuursrecht afgerond. In de toekomst zou ik graag als strafrechter aan de slag willen, maar ik wil eerst meer levens- en werkervaring opdoen.

Hoe ben je bij Legal Intelligence terechtgekomen?
Ik ben in 2017 bij LI aan de slag gegaan via een studiegenoot die hier werkte. Het Service Delivery team waarin ik zit bestaat uit vijf medewerkers, die elk een juridische en/of technische achtergrond hebben:  drie Service Delivery Specialisten en twee Service Delivery Managers. Het bijzondere aan ons team is dat we elkaar perfect aanvullen. We hebben zowel juridisch als technisch geschoolde specialisten. Deze combinatie van kennis maakt dat we klanten goed begrijpen én een bijdrage kunnen leveren aan de optimalisatie van de applicatie. Als jurist leer ik veel op het technische vlak. Omgekeerd leren de technische mensen weer van ons juristen.

Twee masters in Rechten dus. Hoe helpt dat bij je werkzaamheden?
Een juridische achtergrond helpt enorm bij het begrijpen van zoekvragen van klanten. Ik kan iemand hierdoor beter adviseren met het opstellen van een zoekvraag. Daarnaast denk ik vanuit mijn juridische kennis mee met het verbeteren van de applicatie. Dat is erg leuk om te doen.

Wat is jouw ogen uniek aan Legal Intelligence?
LI is een zoekmachine die echt zich richt op de relevantie van zoekresultaten. Daarnaast is het een overzichtelijke applicatie die toont wat je zoekt. Mits je het goed invoert natuurlijk. We proberen te blijven innoveren door met onze gebruikers mee te denken over hoe informatie nog makkelijker gevonden kan worden. Daarnaast krijgen we ook veel input van gebruikers, waarna wij gaan onderzoeken of het mogelijk is om die aanpassing door te voeren.

Kun je een voorbeeld noemen van een klantverzoek dat is doorgevoerd?
Ik kreeg een verzoek vanuit twee klanten over nearness search. Dat houdt in dat je kunt aangeven hoeveel woorden er tussen twee zoektermen in mogen zitten. Daarmee voorkom je dat je niet-relevante resultaten krijgt, omdat het ene woord bijvoorbeeld in de titel staat en het andere woord in de voetnoot. Een voorbeeld: je zoekt op de woorden ‘optie’ en ‘koers’ en tussen deze zoekwoorden mogen maar tien andere woorden zitten. Een collega bleek deze feature al ontwikkeld en geïmplementeerd te hebben. Hierdoor konden wij onze klanten al snel het goede nieuws brengen dat deze mogelijkheid daadwerkelijk beschikbaar was.

Wat vind je het leukst aan je baan?
Het klinkt cliché, maar de klantreacties maken wel dat je iedereen elke keer graag goed wilt helpen. De reacties zijn zo leuk, daar doe je het toch wel voor. We behandelen elke mail professioneel. Ik vind het mooi om te merken dat je, door echt tijd en aandacht te steken in een verzoek of vraag, gebruikers weer vrolijk en tevreden kunt maken. En doordat ik nog veel leer op technisch vlak blijft de functie uitdagend.

Wat voor soort vragen krijg je het meest?
De vragen zijn heel divers. Denk aan vragen over de toegang tot de applicatie, de rechten van gebruikers, het toevoegen van gebruikersaccounts en het instellen van attenderingen. Het leukst zijn de gebruikersvragen. Daarmee kunnen we iemand echt helpen optimaal gebruik te maken van de zoekmachine zelf.

De beste functionaliteit binnen LI volgens jou?
De uitgebreid zoeken-pagina. Die neemt een gebruiker echt aan de hand bij zijn zoekvraag. Je kunt er bijvoorbeeld goed aangeven welke woorden er wel of juist niet in je zoekresultaat mogen voorkomen. Ook kun je hier zoeken op auteursnaam. Stel, je zoekt een publicatie van een auteur met de achternaam Boom. Zoek je naar dit woord in de zoekbalk voor eenvoudig zoeken, dan worden alle resultaten getoond waar het woord boom in staat. Dus bijvoorbeeld ook een uitspraak waarin het gaat over het kappen van een boom. Via uitgebreid zoeken kun je zoeken op auteursnaam, waardoor de echt relevante materie getoond wordt.

Jouw tip voor gebruikers van Legal Intelligence:
Kijk eens wat vaker naar de mogelijkheden van de uitgebreid zoeken-pagina. Meestal wordt een zoekopdracht meteen in de zoekbalk op het openingsscherm ingevoerd. Ook daar staan zoekfilters, maar de zoekmogelijkheid van auteursnaam is hier bijvoorbeeld niet opgenomen. Geavanceerd zoeken biedt specifieke, waardevolle mogelijkheden om je zoekopdracht te verfijnen.

Achter de schermen bij LI
Dit interview is onderdeel van een serie waarin we een kijkje geven achter de schermen bij Legal Intelligence. Eerder verschenen interviews met Business Analyst en PhD Candidate Gineke Wiggers, Product Owner Ruud Koorevaar, Senior Product Manager Sjoerd Smit en Service Delivery Manager Michael Timmers. Houd onze website in de gaten of volg ons op LinkedIn voor meer updates!

LinkedInFacebookTwitter